Fra Starten

Som uddannet hundefrisør, ser man mange forskellige racer, også racer man aldrig selv vil anskaffe sig, enten fordi man overhoved ikke passer til racens egensind, eller blot fordi man syntes, at hunden er grim. Det er ikke uden grund, at der findes så mange forskellige racer, der er en type hund til stort set hvert menneske. Hvad enten man vil gå på jagt, gå op i dressur, udstille, hygge, gå til agility eller bare en hyggebamse ved sine fødder. Jeg har fundet en race, der kan det hele, hvor heldig har man lov til at være.

Det hele startede i 1992, hvor jeg havde den store fornøjelse at klippe en helt fantastisk toy pudel, sort. Han var da bare det sødeste, jeg længe havde set.
Jeg sagde til min mand, at sådan en var jeg bare nød til at eje. Jeg spurgte min kunde, hvor de havde denne fantastiske hund fra. Nicky, som han hed, var fra en kennel i Kolding, den hed Ka´bets. Jeg ringede dagen efter til Ulla Djerf, som ejede kennelen sammen med hendes datter. Men de havde ikke lyst til at sælge til mig, Jeg havde 3 børn, som på det tidspunkt var små. og en lille hund var ikke noget for små børn. OG det forstod jeg ikke, for man køber vel ikke en hund for at lade sine børn ødelægge den, tænkte jeg. Jeg ville ihverttilfælde elske den og passe på den. Men ok. Jeg måtte så videre til andre kenneler.

Jeg fandt en kennel i sønderjylland. Kennel Sankt Georgi´s, ved Sonja Olsen.
Hun havde en lille dværg, han til salg og mente godt, at han kunne udstilles og hun mente også, at jeg ville være god ved ham. Altså blev Sankt Georgi´s black Ilja kaldet Boy vores første dværg pudel. Han var en super sød hund, men fik desværre da han blev 1 år gammel problemer med sine bagben. Han blev derfor kastreret og søgningen på en ny udstillingshund begyndte. Sonja satte mig i forbindelse med en tysk dame, som havde en kennel ved navn Von Nübbel og hos hende købte jeg min første tæve Von Nübbel black Denise.

Det blev starten til mit eget hunde eventyr.

Jeg var fuldstændig væk i en denne helt fantastiske race, kunne slet ikke forstå, hvorfor jeg absolut engang skulle have schæferhunde.

Jeg måtte prøve, om jeg ikke nok kunne overtale kennel Ka´bet´s til måske engang at sælge mig en hund. Så endnu engang kontaktede jeg Ulla Djerf og denne gang havde hun lidt mere tiltro til mig. Hun havde mødt mig på udstillinger og kunne se, at jeg ihvertilfælde prøvede at få det bedste ud af den hund, jeg havde. Denise von Nübbel blev udstillet adskillige gange og opnåede flere ck kvalitet, dog aldrig Dansk Champion. Jeg fik lov til at købe Ka´bet´s black Hot´n Cracker´s (Mack) af Ulla Djerf, og jeg var lykkelig. Han blev min første Danske Champion og stamfar til flere Danske Champions og er bedstefar til min nuværende X-tra Black pi´s Gibsy. og oldefar til min Phyrus Black A Piece Of Cake (Cookie) som blev champion kun 20 måneder gammel. Han er også far til Phyrus Black khun-sien-shai som ejes af Eva h. Larsen. Han er stadig med helt fremme i udstillingsringen med flere veteran placeringer, sidst blev han bedste veteran af alle pudler 11 år gammel. Her er det helt sikker ka´bet´s linjer der med deres stærke sind har haft en stor indflydelse.

Det blev starten på min kennel, den 26.marts 1996 fik jeg mit kennel mærke PHYRUS og herfra forsøgte jeg mit bedste for at lave nogle sunde og stærke dværg pudler i Danmark

Phyrus Black A Piece of Cake (Cookie)
oldebarn af Mack

Kommentarer

27.05.2022 19:22

Jette Dyrnes

Hei. Mitt navn er Jette ( halvt dansk ) Dyrnes. Jeg liker din historie og dine hunder kan jeg bestille valp av deg ? Bor i Norge…

14.07.2018 09:08

Nur Beier

Kære Eva, det er en fornøjelse at zappe på din hjemmeside, at lære mere om dig og din kennel. Jeg er fuld af beundring. Venlig hilsen Nur

26.08.2010 18:21

Eva H. Larsen

Det er vel nok et dejligt eventyr, og jeg er jo så den heldige ejer af 11 årige Phyrus Black Speciel Khun Senchai, som til stadighed gør det fortræffeligt.